Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

 

******mededeling********

Maandelijks geven wij cursussen “Traden Op De Indices” door het hele land. Wil je deze bijwonen? Mail dan naar INFO@HETBEURSLAB.NL (inhoudelijke informatie over de cursus vind je HIER

Als je de cursus hebt gevolgd, dan ben je daarna 6 weken lid van onze Trading Room / Chat, zodat je onder onze begeleiding het geleerde stapsgewijs en in je eigen tijd in de praktijk kunt brengen.  Kosten zijn €179,00 en dat is incl 6 weken lidmaatschap + begeleiding twv €120,00, uitgebreide lunch en btw.

******einde mededeling*****

Onze aanpak bestaat uit twee onderdelen:

1. Strategie
2. Methodes en Technieken  

 

1. STRATEGIE

Wij handelen van ultrakort tot lange termijn, ofwel daytrading en swingtrading.

 • Daytrading op de futures van de DAX, AEX, S&P 500 en Nasdaq. Deze kunnen ook met CFD’s worden gehandeld. Duur van de positie is tussen de 1 en 20 minuten, soms langer. Het doel is om elke dag winstgevend te zijn en als dat niet lukt, elke week.
 • Korte AEX posities met opties (of turbo’s). Wanneer de situatie het toelaat (veel verwachte beweging) handelen we de AEX met opties, waarbij we posities innemen van enkele uren tot enkele dagen. Deze posities geven soms rendementen van wel 500%.
 • Swingtrading op Amerikaanse aandelen met opties (of turbo’s, CFD’s). Dit zijn posities van enkele weken of maanden op aandelen zoals Facebook, Tesla, Citigroep, Disney, etc. Het doel is om elke twee maanden winstgevend te zijn.

De markt (niet wij) bepaalt voor welke strategie wordt gekozen. Met andere woorden: het is bijna niet mogelijk om te allen tijde alle strategieen te voeren. Voorbeelden:

 • in extreem volatiele markten kiezen we voor opties boven futures vanwege de risk reward.
 • in normale marktomstandigheden daytraden we elke dag met futures (of turbo’s/cfd’s)
 • Swingtrading doen we alleen als we grote bewegingen verwachten van minimaal 5%

 

NB Dit artikel beperkt zich tot daytrading. De aanpak met betrekking tot swingtrading komt in een apart artikel.  

2. METHODES EN TECHNIEKEN

Hier gaan we dieper in op het technische aspect van traden en maken hier onderscheid tussen daytrading en swingtrading. Dit zijn twee totaal verschillende takken van sport en behandelen nu enkel daytrading.

 

DAYTRADING 

We handelen op basis van drie principes:

 • we kopen op steun en verkopen op weerstand
 • we handelen op veel voorkomende patronen
 • we maken geen gebruik van technische indicatoren, anders dan moving averages, de Openings Range Bar (ORB) en pivot points, die vaak precies zijn in steun en weerstand. Derhalve geen indicatoren zoals RSI en MACD omdat ze vertragend werken.

Voordat de beurs open gaat brengen we eerst alle waarschijnlijke steun- en weerstandspunten  in kaart. Dat zijn er veel meer dan velen denken. Steun en weerstand markeren we aan de hand van:

 • de premarket high/low
 • de overnight high/low
 • de slotkoers van de cash closing (om 16.00 uur in de VS en 17.30 uur in Europa)
 • de voorgaande day low/high
 • de voorgaande week low/high
 • Moving Averages op meerdere timeframes, bijvoorbeeld de ema200 en de ema89
 • trendlijnen die we op de uurgrafiek kunnen intekenen
 • eerdere gaps
 • pivot points
 • eventueel: Fibonacci niveau’s

Er bestaan dus zeer veel potentiele steun- en weerstandsniveau’s en het is zaak om deze allemaal voor beursopening helder te hebben.

Daarnaast bestaan er intraday vele bullishe en bearishe patronen die interessant zijn om te handelen.

 

Onderstaand een aantal voorbeelden, slechts een greep uit onze dagelijkse handelstactieken

Voorbeeld 1

De Openings Range Bar, ofwel de ORB. We maken twee horizotale lijnen op de high en low na de eerste minuut. De ORB werkt als een magneet: soms trekt hij aan, soms stoot hij af. De kracht van de ORB is dat deze vaak indicatief is met militaire precisie, waardoor je stoploss minimaal hoef te zijn en daardoor per positie een geweldige risk/reward hebt. In dit voorbeeld gaf de ORB drie goede short posities.

orb

 

Voorbeeld 2 

Op de uurgrafiek van de DAX gaf de paarse steunlijn een goede long entry, maar de koers bleek terug te ketsen op de blauwe lijn van de ema200.

daxh1

 

Voorbeeld 3:

De DAX daalde tot aan de week low en gaf daar steun, long dus. Daarna bood de ORB weerstand en kon een short entry worden ingenomen met een stop loss enkele punten boven de ORB.

dax2

 

Voorbeeld 4:

Hier zien we dat de ORB eerst weerstand bood, maar eenmaal er doorheen met een krachtige candle gaf de ORB steun. Het zijn vaak entries met een hele goede risk reward, omdat je snel weet wanneer je fout zit.

orb

Voorbeeld 6: ema200 (exponential moving average) 

De ema200 kan op momenten zeer precies zijn in zowel weerstand als steun. Het is de gele lijn. Op onderstaande grafiek is dat de DAX deze eerst naar beneden doorbreekt. Vervolgens biedt de ema200 weerstand.

dax

 

Voorbeeld 6: patronen 

Onderstaand een greep uit een aantal patronen waar we dagelijks op handelen. Veel van deze patronen komen bijna elke dag wel voor. Deze patronen kun je op meerdere timeframes herkennen, bijvoorbeeld de 1 minuut grafiek en de 15 minuten grafiek.

patronen

 

******mededeling********

Maandelijks geven wij cursussen “Traden Op De Indices” door het hele land. Wil je deze bijwonen? Mail dan naar INFO@HETBEURSLAB.NL (inhoudelijke informatie over de cursus vind je HIER

Als je de cursus hebt gevolgd, dan ben je daarna 6 weken lid van onze Trading Room / Chat, zodat je onder onze begeleiding het geleerde stapsgewijs en in je eigen tijd in de praktijk kunt brengen.  Kosten zijn €179,00 en dat is incl 6 weken lidmaatschap twv €120,00, uitgebreide lunch en btw.

******einde mededeling*****